Uncategorized

Hur man utformar en blogg perfekt

Det finns miljoner sätt att göra en blogg på. Färg, form, olika fonts, listan kan göras lång. Det förekommer även många olika sätt att bygga den på. Färdiga bloggportaler via WordPress eller, om du är kunnig, genom att koda själv. Hur du bygger upp din blogg beror dels på nisch och dels på personligt tycke. Det du allra först ska göra för att komma igång är dock att välja en nisch, det vill säga ett tema eller huvudämne för bloggen. Sedan ska du fundera på vilka underkategorier som kan vara lämpliga för din valda nisch.

Gör innehållet SEO vänligt

Hur man utformar en blogg perfekt

SEO står för ”Search engine optimization” och är ett sätt att skriva innehållet till din blogg för att den ska dyka upp bland sökmotorer som exempelvis Google. För att göra det bör texten på bloggen innehålla nyckelord på det som folk kan använda i sökmotorerna. Då kommer sökmotorn att matcha sökningen med just din blogg och det kan då dra till sig fler läsare. Var noga med att inte överanvända nyckelorden, eftersom många sökmotorer känner av när de används på ett onaturligt sätt och då undviker din hemsida.

Fokus på kodning och design

Genom att använda kodning i din webbdesign för bloggen får du fram ett snyggt, tydligt och framförallt unikt utseende. Du kan själv lära dig kodning på egen hand, via enkla kurser eller om du tar in någon annan som är kunnig. För att kunna jobba med kodning behöver du känna till rätt program och hur den text du skriver kommer att omvandlas till bild och form. Med hjälp av att använda kodning kan du få det utseendet som du själv önskar och få hela bloggen att fungera efter dina önskemål.

När du väl har hittat sättet att koda på är det dags att bestämma dig för designen gällande bloggen. Vill du ha lite inspiration kan du kolla upp de senaste trenderna som finns under webbdesign, de ändras nämligen lika ofta som klädmodet gör. Försök att göra bloggen unik, till exempel kan du använda en färgskala, eget typsnitt eller bilder och videos. Allt ska vara lättläst och tydligt, men var inte rädd för att vara kreativ och experimentell. Tack vare kodningen finns det inga mallar att hålla dig till, utan du kan göra precis vad du vill.